The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. The Barnes Library occupies four floors in the central block of the Medical School.

The existing entrance foyer and library reception was poorly lit and an unwelcoming area, with dated and tired interior finishes. The scheme brief was to renovate the Medical School Entrance foyer and the ground floor of the Barnes Library to improve student services and library facilities; including the library short loan collection, together with creating a contemporary and welcoming entrance. Therefore, GNA are proud to say that they were able to provide an improved study area that is integral to the medical students’ time at the University.